NETTIBISNESTÄ

Kaikenlaista nettibisnestä on olemassa ja montaa olen hieman kokeillutkin, esim. verkkokauppaa, sekä dropshippingillä että podmallilla (print on demand) joka tosin on vasta suunnitteluvaiheessa, affiliatea, bloggaamista ja sijoitushommia.

Mieluisinta kai näissä olisi tuo sijoitusmalli ja sitten affiliate. kerron seuraavassa miksi näin minun kohdallani

Kaikkeen tarjotaan valmennusta ja koulutusta nykyään. Verkkokauppabisnekseen koulutusta olen hankkinut yli 2000 eurolla ja muihin n. 1000 €  (esim. affiliate, bloggaus)

Verkkokauppa on näistä työläin, sivuston rakentaminen (vaikka valmis pohja, kuten Shopify) vaatii paljon aikaa ja kärsivällisyyttä, sitten on kaikki yrittäjän rutiinit ja kumppanien valinta, hyvien tuotteiden löytäminen….. Dropshippingissä sekä POD-mallissa on tietysti hyvää se ettei tarvitse itse sijoittaa tavaroihin joita kaupassa myy, kuljetusajat ovat kuitenkin pitkiä.

Jos tilaisi itse verkkokauppaan tuotteita, vaikkapa merikontillisen Kiinasta, ensin pitäisi tietää mikä myy ja mistä tilata ja niiden toimitus Suomeen voi kestää jopa puoli vuotta. Myös varastointikustannukset ja oma työ lähettämössä tulee lisäksi. Silloin kuitenkin toimitusajat lyhenisivät.

Bloggaamista olen nyt tehnyt jonkun aikaa ja silloin tällöin lisännyt päivityksiä oman elämän ajankohtaisista tapahtumista. Bloggaamiseen voi myös yhdistää affiliaten jossa siis mainostetaan jonkun yrityksen tavaroita ja ohjataan lukija linkillä verkkokauppaan. Bloggaaja saa tästä pienen komission. Näitä yrityksiä voi olla paljonkin ja kyllä tästäkin joku voi ihan elantonsa ansaita. Itsellä on ollut lähinnä linkkejä ilman affiliatea, ja kyllä jonkunlainen näkyvyys on tullut googlessa näilläkin.

Tästä kehittyneempi versio on somevaikuttajan rooli, jossa voi ansaita mukavasti, vaatii kuitenkin mielestäni että olisi nätti/komea ja nuori, koska kohderyhmä näillä on yleensä nuoret aikuiset.

KOULUTUS

Bloggausvalmentajista paras mielestäni on ollut Tiia Konttinen. Hänellä on käytännönläheinen tyyli kouluttaa eivätkä hänen valmennuksensa ole huikean hintaisiakaan. Innostava ihminen!

Bloggaajasta ammattilaiseksi on Tiian suosittu valmennus johon kannattaa tutustua. Itsellä on se tilattuna ja siinä on kyllä hyvät ohjeet.

Affiliatea ja sijoittamista valmentavat Sanna ja Ville Kinanen. Heidänkin kanssaan olen taittanut matkaa muutaman vuoden, ja aina yhtä mielenkiintoisena on pysyneet valmennukset. Sijoittaminen on alkanut kiinnostaa…

Verkkokaupan valmentajista nousee omalla listalla kärkeen podverkkokaupan valmentaja Marika Rautiainen Podmasters valmentaa käytännönläheisesti. Valmennuksia on vain muutama vuodessa.

Verkkokauppaa valmentaa myös Marko Pyhäjärvi Hänellä on pitkä kokemus verkkokauppiaana ja tehokas valmennus ecommmasters, jopa avaimet käteen palvelu

ALOITUS

Aloittaaksesi jonkun näistä valmennuksista sinun ei tarvitse olla yrittäjä. Joihinkin verkkokaupan toimintoihin on kuitenkin oltava y-tunnus jonka saa kun rekisteröityy vaikka toiminimiyrittäjäksi. Ja tietenkin kannattaa hankkia tilitoimisto joka osaa neuvoa

Sijoitusoimintaan ei tarvitse yritystä, vaan riittää kun ilmoittaa tulot verotuksessa (varmaan vero% kannattaa nostaa) ja maksaa niistäkin verot.