VAKUUTUSTEN KILPAILUTUS

Vakuutusmarkkinoilla on kova kilpailu. Pelkästään koti- ja autovakuutuksia kilpailuttamalla voi säästää useita satoja euroja vuodessa, saati että olisi useamman kodin tai auton loukussa.

Olen kilpailuttanut aina silloin tällöin, ehkä n. kolmen vuoden välein vakuutukseni, ja yllätyn joka kerta kuinka paljon siinä voi säästää. Onko niin että vakuutusten hinnat nousee pikkuhiljaa (vahinkojen määrä lisääntynyt) vaiko  oikeasti joissakin vakuutusyhtiöissä maksut laskevat…

Otin selvää omien vakuutusmaksujeni mahdollisista säästöistä 5 eri vakuutusyhtiön vakuutuslaskurisivuilta.

KOTIVAKUUTUKSET

Kotivakuutus vuokra-yksiöön 32 m2

108.80  (omavastuu 200)       IF

124,06        -”-            200        Lähitapiola

89,79                           150        OP-vakuutus

67,23                           200        POP-vakuutus  (tästä vielä 10% kampanja-alennusta)

131,38                         200        Turva

AUTOVAKUUTUKSET

Autovakuutukset henkilöautolle km max. 15000 km (sis. liikenne- sekä kaskovakuutukset)

252,23                                       IF

499,52                                       Lähitapiola

427,96                                      OP-vakuutus

264,88                                      POP-vakuutus

373,00                                      Turva

497,60                                      Fennia

Ei ole varmaan vaikea laskea, että POP-vakuutus voitti tarjouskilpailun ja OP-vakuutuksesta tuli vakuutukset irtisanottua. IF on hyvä kakkonen tässä. Nykyään ei OP maksa bonuksia niin kuin ennen, joten ei ole merkitystä keskittääkö asioinnin sinne tai tänne.

PALVELU

Todellisuushan tulee ilmi sitten jos vahinkoja tapahtuu, millainen palvelu on POP-vakuutuksella. Ei ole koskaan ollut ongelmia vahinkotapauksissa mutta olen kyllä lukenut niistä pienellä tekstillä kirjoitetuista ehdoista joilla korvaukset on evätty. Kaikissa vakuutuksissa on hyvät puolensa mutta tällä hinnalla POP tarjoaa L-vakuutuksen jossa lasivakuutus ynnä muuta. Kalleimmat vakuutukset vertailussani ovat ns. keskiluokan vakuutuksia, joihin saa vastaavat täydennykset maksamalla vielä n. 150€ lisää.

Mahtaako vakuutusten kalleus johtua raskaasta organisaatiosta ja nostaako POP-vakuutuskin hintoja kun saa jalansijaa kampanjoilla? Aika näyttää. Vakuutuksista ja kilpailutuksista lisää täällä. Tänä päivänä kuluttajan täytyy kuitenkin olla hereillä, rahanreikiä löytyy kyllä.

Kulutustavaroitakin kannattaa ”kilpailuttaa” eikä ostaa ensimmäistä mikä löytyy, oli sitten imurista tai pakastimesta kyse. Hyvää ja vahingotonta kesää kaikille. Verkkokauppa-opinnot kutsuvat!!!!